“Kafamda tuhaf düşünceler. Sanki ağrıyan kafam değil de bu düşünceler.”
“İnsanı değerli ve üstün kılan fiziki güç değildir. Fiziki güç ve gençlik, insanın hayvan boyutudur ve geçicidir. Asıl değerli olan insanın yaptığı faydalı işlerdir.”
“Fakirlikle sefilliği birbirinden ayırmamız lazım. Sefil insanın kaybedecek bir şeyi kalmamıştır. Yaşamaktan başka düşüncesi yoktur. Utanmayı bile unutmuştur. Ancak fakir insan öyle değildir. Çarşıda dolaşırken sokakta yürürken evine girerken yanından geçen insanlara ürkekçe bakar. ‘Benden mi söz ediyorlar’ diye kulak asar.”
“Kendini beğenmiş zenginlerin, arsız alaycıların, fakir edebiyatı yaparak para kazanan yazarların bakışları hep üzerimizdeler. Benim delik ayakkabımdan, yamalı elbisemden, akşam yediğim yağsız bulgurdan ve lahana turşusundan kime ne?”
“Diyeceğim o ki; insanların çoğu kendileri için değil de başkaları için giyinir. Daireye gelen pasaklı bir köylü ile iyi giyimli bir çiftlik ağası aynı muameleyi görmez. Bir general, kişiliğinden dolayı mı yoksa omzundaki yıldızlardan dolayımı itibar görür?”